-->

Tekken 8 oyun incelemesi

 1990'ların büyüyen dövüş oyunları sektöründe Bandai Namco, çoğundan biraz daha geç başladı. Şirket, 1994 yılında ilk üç boyutlu dövüşçü oyununu çıkardı ve Street Fighter II, Mortal Kombat, Fatal Fury ve Virtua Fighter gibi oyunların tadını çıkardığı piyasadan para kazanmayı umuyordu. Capcom o zamanlar iki boyutlu alanı yönetiyordu, ancak SEGA marka adını kullanarak bu türe kendi dinamik, üç boyutlu yaklaşımıyla göz kamaştırmıştı. Bandai Namco'nun yeni ve başarısız serisi Tekken, bu devlerle karşılaştırıldığında gerçek bir mücadele sunar.

Tekken 8  oyun incelemesi
Şaşırtıcı bir şekilde, 2015 yılında Japonya atari salonlarına çıkan ama 2017 yılına kadar batı ülkelerine ve oyun platformlarına gelmeyen serinin en yeni üyesi olan Tekken 7 yapıtının çıkmasından bu yana sekiz yıl geçti. Dövüş oyunlarında bu, oldukça uzun bir ömrü gösteriyor. Yine de Tekken 7, dünyanın dört bir yanındaki tüm önemli turnuvalarda dikkati çekti ve sadık bir izleyici kitlesini korudu.
Bandai Namco şirketinin uzun zamandır beklenen devam oyunu Tekken 8, serinin 30. yıldönümünü kutlamak için uygun bir zamanda çıktı. Unreal Engine 5, hayranların en sevdiği oyunculardan oluşan bir kadro ve elden geçirilen çevrimiçi sistemiyle efsanevi bir seri, şu anda bazı ünlü rakiplerin bulunduğu bir ringe adım atmaya hazırlanıyor. Bu yüzden çivili eldivenlerinizi takın ve Demir Yumruk Kralı Turnuvası'na geri dönün.

Daha önce belirttiğim gibi, Tekken 8, Unreal Engine 5 ile yenileniyor ve dövüş oyunu severler için yakın zamanda çıkıyor. Street Fighter 6 ve Mortal Kombat 1 gibi oyunları daha önce oynadık. Bu sırada Guilty Gear: Strive'ın üçüncü sezonunun tadını çıkarmak ve Granblue Fantasy Versus: Rising gibi farklı dövüş oyunları oynamak mümkündür. Dövüş oyunu topluluğu, 2024 yılında büyük bir değişiklik yaşayacak gibi görünüyor.
Tekken 8, Unreal Engine 5 ile yeni bir temel oluşturuyor. Bu seçim, oyunu yalnızca en yeni platformlara değil, aynı zamanda çağdaş teknolojiyi en iyi dövüşçülerle birleştiriyor. Bu nedenle Tekken 8 harika görünüyor. Karakter modelleri Tekken 7'den daha iyi ve serinin en iyi animasyonlarından bazılarına sahip.


Her şeye rağmen, yeni PlayStation konsolu Tekken serisine avantaj sağladı. Bu konsol, oyun piyasasını önemli ölçüde canlandıracak ve daha önce hiç oyun kumandası kullanmamış büyük bir yeni oyuncu kitlesini kendine çekecekti. Bu, henüz bilinmeyen bir pazardı ve Bandai Namco, ister zeki ister şanslı olsun, Tekken oyununu yalnızca PlayStation platformuna özel olarak çıkararak, görsel olarak etkileyici ve teknik olarak güçlü aksiyonla özel bir rakipler ordusunu anında kazanarak gözüne kestirdi. Tekken serisinin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra Tekken 2 ve Tekken 3 oyunları, serinin yerini daha da sağlamlaştırdı.


Unreal Engine 5 ayrıca Tekken 8'in en çekici sahnelerine ve özel efektlerine yansıtılıyor. Görsel açıdan en aç dövüşçü seri olsa da, yeni motor dinamik ışık efektleri, çalkantılı arka plan aksiyonu ve istediğinizden daha fazla lama ile daha da büyüleyici manzaralar sunar. Her sahne, ister Ortiz Çiftliği'nin parlak güneş ışığı ve inişli çıkışlı tepelerini, ister savaşın yıktığı Times Urban Meydanı'nın yıkıcı sonuçlarını göstersin, atmosferle pozitif bir şekilde canlı görünüyor ve bu, savaşları çok daha ilgi çekici kılıyor.


Tekken 8'in en çekici sahnelerine ve özel efektlerine Unreal Engine 5 de yansıyor. Görsel açıdan en aç dövüşçü seri olsa da, yeni motor dinamik ışık efektleri, çalkantılı arka plan aksiyonu ve istediğinizden daha fazla lama ile daha da büyüleyici manzaralar yaratır. Her sahne, ister Ortiz Çiftliği'nin parlak güneş ışığı ve inişli çıkışlı tepelerini, ister savaşın yıktığı Times Urban Meydanı'nın yıkıcı sonuçlarını göstersin, atmosferi canlandırıyor ve bu, savaşları çok daha ilgi çekici kılıyor.



إرسال تعليق

أحدث أقدم

Oyun haberleri

Abone Ol