-->

USS Gravely (DDG-107) Yok Edici

 













Gravely, oyunda görüldüğü gibi

Tarihi bilgi

Lansman tarihi

2009 yılı

Uzunluk

155 m

Genişlik

20 m

Yer değiştirme

6.950 ton

genel bakış

  • Temel
  • Tepe

dayanıklılık

112.350

Hız

16.7 deniz mili

Manevra Kabiliyeti

7

Radar Menzili

11,3 km

Sonar Aralığı

1.13 km

silahlanma

top

  • 1x Mark-45 (127 mm)

Füze

  • 1x BGM-109 Tomahawk

El bombası fırlatıcı

  • 2x RUR-5 ASROC

otomatik top

  • 2x MK-19 (40 mm)

Hava savunması

  • 1x Phalanx CIWS (20 mm)
  • 1x RIM-116 AA Füzeleri

Havacılık Birimi

Helikopter

  • AH-64 Apaçi (×1)

Çeşitli

Gemi Tipi

Yok edici

millet

Amerika Birleşik Devletleri

Nadirlik

Geliştirilmiş

Gereklilik

Seviye 5

Fiyat

1.920.000 Dolar





USS Gravely (DDG-107) , Birleşik Devletler Donanması'nda Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeridir. Adını Koramiral Samuel L. Gravely, Jr.'dan almıştır.

Gravely , sınıfındaki 57. muhriptir. 13 Eylül 2002'de yetkilendirildi ve omurgası 26 Kasım 2007'de Northrop Grumman Shipbuilding'in Pascagoula, Mississippi'deki Ingalls Shipbuilding tersanesinde serildi. Gravely , 30 Mart 2009'da denize indirildi. Haziran 2010'da deniz denemesini başarıyla tamamladı.

Alma BC Gravely, Amiral Gravely'nin dul eşi, Northrop Grumman'ın 27. Aegis güdümlü füze destroyeri Gravely'yi 16 Mayıs 2009'da vaftiz etti.

Gravely , 20 Kasım 2010'da Wilmington, Kuzey Karolina'da görevlendirildi. [1]

ABD Gravely belgeseli:

[2]

genel bakış

US Gravely, denizaltı karşıtı savaş, uçak gemisi savaşı veya savaşta diğer gemilerle yüzleşme gibi tüm savaş durumları için hazırlanmış bir gemidir. İyi bir hıza, farklı silah türlerine (füze, toplar ve roketler) sahiptir ve bir şekilde birkaç vuruşa dayanabilir.

Bununla birlikte, geminin genelliği, belirli görevleri yerine getirmede uzmanlaşmış bir gemi kadar iyi olmayacağı anlamına gelir. Örneğin, bir ABD Duncan/Arleigh Burke'den daha az füzeye sahip; Caio Duilio veya Amiral Panteleyev'den daha az tanklama potansiyeli ve torpido olmaması, torpido yetenekli gemilere karşı dezavantajlı hale getiriyor. USS Seawolf veya RF Barrakuda gibi hızlı denizaltılar bu gemi için ciddi bir tehdit oluşturabilir ve hafife alınmamalıdır. Caio Duilio veya JS Kurama gibi ikiz veya üçlü top avcıları da top atışları engellenemeyeceğinden yakın çatışmalarda avantajlı olacaktır.

Sadece iki hava savunma yuvasına sahip olan geminin komutanı, uçaksavar veya füzesavar savunması arasında seçim yapmak zorunda kalacak; azaltılmış yakalama potansiyeli ile ikisinin bir karışımı mümkündür. Uçak gemilerine karşı savaşmak zor değil, yeter ki uzak durup onları top ve roketatar ile ezin. Ancak US Gravely, özel ekipmanı olmayan savaşçıların sürekli tacizine dayanamayacak.

taktikler

En iyi taktik rakibinizi tanımak, araziyi iyi kullanmak ve takım halinde hareket etmektir. İki adet güdümlü hava savunma füzesinin kurulu olması, 1v1 arbedede çoğu füze saldırısını engellemek için yeterli olacak ve füze savaşına bağımlı gemileri ciddi şekilde dezavantajlı hale getirecek.

USS Independence of RF Loon gibi hızlı hedefler füzelerle yok edilebilir ve bunlardan birinin yakaladığı denizaltılar ciddi bir darbe alır. Ancak, güçlü hava savunma sistemlerine sahip ve INS Chennai veya Amiral Panteleyev gibi birden fazla silahla donanmış gemiler, akıllı hareket kabiliyetinin yanı sıra top ve roketatar ile hassas atışlar gerektirecektir.

İkiz roketatarlarla donanmış bu gemi, farklı yaklaşımlarla da olsa herhangi bir denizaltıyla başa çıkabilir. Ekibinizde herhangi bir denizaltı veya denizaltı karşıtı gemi yoksa, onlarla yüzleşmek sizin göreviniz olacaktır. RF Kursk gibi yavaş denizaltılar, helikopterlerle manevra yapabilir ve üstesinden gelebilir, ancak hızlı denizaltılar, deneyimli hızlı denizaltı oyuncuları torpidolardan kolayca kaçınabileceği için yakın dövüş gerektirecektir. Ancak, çok yaklaşmanın (genellikle 3 km'den daha az) bazı denizaltıların geminizi küçük torpidolarla doldurmasına izin vereceğini unutmayın; bu çoğunlukla kesin ölüm anlamına gelir, çünkü bir kez sizi takip ettiklerinde, bir mesafe kazanmak mümkün olmayacaktır. Yine de, onları uygun bir uzunlukta tutabilir ve roketatarla vurabilirseniz, yakında gidecekler. Hiçbir koşulda tespit edilmemiş bir denizaltıya yaklaşmayın.

Uçak gemilerine çok yaklaşmayın. Büyük boyutları nedeniyle onları maksimum, top/roketatar mesafesinde vurmak oldukça kolaydır. Rakip takımda hala denizaltı varsa roketatar mühimmatınızın tamamını onlara harcamayın.

Etrafınızı sarmayın, çünkü bu gemi füze veya torpido sürüleriyle baş edemez.

Önerilen Silah Kurulumu

Standart silahlanma, tamamen yükseltilirse, bu gemide mükemmel bir iş çıkaracaktır.

Avantajlar ve dezavantajlar

+ İyi kavgacı.

+ İyi orta menzilli dövüş yetenekleri.

+ Makul hız ve tanklama potansiyeli.

+ Tüm roller için uygun.

- Torpido yok.

- Uygun anti-air yetenekleri yok.

- Düşman füzeleri veya torpidolarıyla çevriliyse kolayca düşebilir.

- Ortalama manevra kabiliyeti.

önemsiz şeyler

  • İlginç bir şekilde, Gravely'de yalnızca bir füze yuvası ve 2 el bombası fırlatıcı bulunur. Bu, geminin diğer gemilerle eşit olabilmesi için böyledir.
  • Gravely'de yalnızca bir yuvada 2 el bombası fırlatıcı bulunur. Ancak buna rağmen, bu gerçek hayatta Gravely'de mevcut değil.
  • Gemide el bombası fırlatıcılar olsa bile, el bombası fırlatıcıların (RUR-5 ASROC) arka VLS fırlatıcılarının üzerine monte edilmiş olması ve onları bloke etmesi nedeniyle düzgün çalışmaz, esasen onları işlevsiz hale getirir.
  • Gemi 1.200.000 dolara mal oluyordu; ancak 17 Ocak 2022'de 1.920.000'e yükseltildi.

إرسال تعليق

أحدث أقدم

Oyun haberleri

Abone Ol