-->

Modern Warships : CN Type 003 Aircraft Carriers Tier 3

 





Tarihi bilgi

Lansman tarihi

2020

Uzunluk

305 metre.

Genişlik

72 metre.

Yer değiştirme

99.000 ton.

genel bakış

  • Temel
  • Tepe

dayanıklılık

344.500 ila 447.850

Hız

7.8 Düğüm.

Manevra Kabiliyeti

6

Radar Menzili

8 kilometre.

Sonar Aralığı

1.8 Kilometre

silahlanma

El bombası fırlatıcı

2 × HWHH-0038 (300 mm) (Nadir Bomba atar)

Hava savunması

▪4 × Tip 1130 AA (30 mm) (Nadir Hava Savunması) .

▪4 × HHQ-10 (FL-3000N) (Nadir Hava Savunması) .

Havacılık Birimi

savaşçı

J-20 (Nadir Savaşçı)

grev savaşçısı

J-31 (Nadir Saldırı Uçağı)

Uçan göz

Helikopter

2 × WZ-19 CAIC (Nadir Helikopter)

Çeşitli

Gemi Tipi

Uçak gemisi

Bonus

+%20 Altın

+%20 Dolar

Fiyat

12.000 Altın.

Type 003 , şu anda Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması tarafından inşa edilmekte olan bir uçak gemisidir .

Geminin 85.000 tonluk Sovyet uçak gemisi Ulyanovsk'tan daha ağır olması , ancak ABD Donanmasının 100.000 tonluk süper gemilerinden biraz daha hafif olması bekleniyor.

Başlangıçta, gemi gayri resmi olarak Shandong'un tamamlanmasından önce "Tip 002" olarak belirlenmişti . Ancak ikinci gemi "Tip 002" olarak adlandırıldıktan sonra, gözlemciler daha sonra üçüncü taşıyıcının adının artık "Tip 003" olduğuna inandılar.


genel bakış

Taşıyıcı, Shandong'dan daha az iki hava savunma silahına sahip olsa da, eski Çin uçak gemisinden itibaren karakteristik güçlü hava savunma savunmalarını ve el bombası fırlatıcılarının kullanımını devralır .

Gemi ayrıca nükleer gemisavar füzesi ile donatılmış dayanıklı bir drone ile birlikte geliyor.

Satın alındığında, gemi torpido taşıyan J-31 saldırı avcı uçakları ile donatılmış olarak gelir. Bu uçaklar, geminin denizaltı karşıtı savunmasını daha da tamamlar, ancak oyuncunun en rahat gördüğü herhangi bir saldırı savaşçısı ile değiştirilebilir.

taktikler

Type 003 olarak oynamak

Tıpkı selefinde olduğu gibi, geminin güçlü bir hava savunma savunması var, bu da yoğun uçak saldırılarını püskürtmesine ve önemli bir etkiyle füze sürüsü yapmasına izin veriyor, ancak kendisi uçağıyla ağır bir darbe atabiliyor. Gemi ayrıca düşman filosunun kafasını karıştırarak onları müttefik gemiler için daha kolay bir hedef haline getirebilir. Savaşırken, kullanımlarını en üst düzeye çıkarmak için iki hava biriminin konuşlandırılması tavsiye edilir. Oyunun yapay zekası, herhangi bir "boşta" hava birimini otomatik olarak kontrol edecektir.

Saldırırken, müttefiklerle yakın temas halinde olmak şarttır. Gemi, özellikle zırhlılara ve denizaltılara karşı savunmasızdır. Her ne kadar hedef alındığında ve kışkırtıldığında, gemi torpidoları durdurmak ve denizaltılara zarar vermek için el bombası fırlatıcılarını kullanabilir.

Oyuncular, ek bir denizaltı savunması katmanı için KA-58 Kara Hayalet'i seçebilir veya düşman gemilerinin daha hızlı tespiti için önceden donanımlı WZ-19 CAIC helikopterini kullanabilirler.

Type 003 ile birlikte oynamak

Filonun bel kemiği olan uçak gemilerinin savunmasına öncelik verilmelidir. Gemi, düşman uçaklarının yolunu kesmeye yardımcı olabilir ve ayrıca düşman gemilerini zayıflatarak onları kolay bir hedef haline getirebilir.

Muhripler ve diğer yüzey gemileri, ek hava savunması sağlar ve gelen füzelerin neden olduğu sorunları giderir.

Savaş gemileri, diğer su üstü gemileriyle, özellikle de gemi için kesinlikle bir tehdit oluşturacak olan diğer savaş gemileriyle başa çıkmada yardımcı olabilir.

Denizaltılar ayrıca diğer düşman yüzey gemileri ve denizaltılarıyla başa çıkmada da yardımcı olabilir.

Type 003'e karşı oynamak

Bu gemiye karşı savaşırken uygun bir taktik kullanılmalıdır. Uçağı ağır hasar verebilir ve verecektir, bu nedenle bir fırsat da gereklidir.

Savaş gemileri bu gemiyi ortadan kaldırmada en iyi konumdadır. Gemi, su üstü gemilerine önemli hasar verebilse de, yüksek dayanıklılıkları, özellikle mermiler hava savunması tarafından engellenemediğinden, gemiye kötü hasar verecek veya gemiyi batıracak kadar uzun süre hayatta kalmalarını sağlar.

Ancak denizaltılar bu gemiyle uğraşırken ekstra dikkatli olmak zorunda kalacaklar. El bombası fırlatıcıları sadece denizaltılara değil, aynı zamanda uçaklarındaki torpidolara da zarar verebilir. Gemiye eşlik ediliyorsa, ondan tamamen kaçınmayı düşünün.

Önerilen Silahlanma Kurulumu

Esnek silah düzenine sahip gemi, geminin performansını daha da artıracak çeşitli silahlarla donatılabiliyor. Aşağıda önerilen bazı silah kurulumları bulunmaktadır. Ancak bunların sadece birer öneri olduğunu unutmayın.

  • Strike Fighters: F-35 Lightning (ağır hasar için) veya F/A-XX (çok amaçlı bir uçak için).
  • Savaşçılar: F-22 Raptor .
  • Helikopter: KA-58 Kara Hayalet (daha iyi denizaltı savunması için), SV-22 Osprey veya WZ-19 CAIC (maçın başlangıcında düşman gemilerinin daha iyi tespiti için) veya yüksek muharebeye sahip bir helikopter için MUH-1 yetenekler.
  • Hava Savunması (ilk yuva): Anseq-3 ("kahraman" statüsüne sahip oyuncular için), Sea RAM ; bunların tümü 2 numaralı yuva ile değiştirilebilir.
  • Hava Savunması (ikinci yuva): Anseq-3 ("kahraman" statüsündeki oyuncular için), Gibka , Kashtan (füzelerin etkili bir şekilde ortadan kaldırılması için) veya Tip 1130 AA (30 mm) (dengeli bir hava savunması için); bunların tümü 1 numaralı yuva ile değiştirilebilir.
  • Bombaatarlar: RUR-5B ASROC.

Avantajlar ve dezavantajlar

Avantajlar

  • Yamato'yu aşan olağanüstü yüksek dayanıklılık.
  • Seviye 3'teki en manevra kabiliyetine sahip ikinci uçak gemisi.
  • Geminin torpidoları durdurmasına ve denizaltılara zarar vermesine izin veren iki el bombası fırlatıcı ile donatılmış olarak gelir.
  • Yüksek anti hava savunması.

Dezavantajları.

  • Geminin büyük boyutları, onu uzaktan bile kolay bir hedef haline getiriyor.
  • 3. kademedeki en yavaş taşıyıcı.

önemsiz şeyler

  • Geminin başlangıçta 299.000 dayanıklılığı vardı, ancak bu daha sonra 318.500'e çıkarıldı; dayanıklılık açısından Yamato'yu etkili bir şekilde geride bırakıyor .
    • Oyunun 7 Haziran 2021'de yayınlanan 0.45.2 güncellemesinde geminin dayanıklılığı bir kez daha 344.500'e yükseltildi.
  • Bu gemi aynı zamanda geliştiriciden (Sergey) en büyük trol, PAK DA bombacısını dağıtan, etrafında ve üzerinde uçan bir Tip 003 taşıyıcı ile bir video yayınladı. Pek çok kişi Type 003'ün bir bombardıman uçağı yuvasına sahip olacağına ve gelecekteki bir güncellemede fiyatının artacağına inandı, bu yüzden satın aldılar. Ancak bombardıman uçakları 0.45.7 güncellemesinde RF Shtorm ile çıktığında oyuncular Type 003'te bombacı olmadığını ve fiyatın hala 12.000 altın olduğunu öğrendi. Daha sonra iade seçeneği yoktur, bu yüzden buna inanıp satın alanlar için çok üzücü.
    • Bu, Modern Warships topluluğu üyeleri arasında büyük bir gürültüye neden oldu. Beklentileri boşa çıkınca, insanlar bu çıkmazı gidermek için ek önlemler alınmasını talep etmeye başladılar. Bu durum da onlarca oyuncu tarafından memed ve parodisi yapıldı.
  • Geminin helikopter miktarı, 10 Kasım 2021'de yayınlanan 0.46.2 Güncellemesinde 1'den 2'ye yükseltildi.






The Type 003 is an aircraft carrier that is currently being constructed by the Chinese People's Liberation Army Navy.

The ship is expected to be heavier than the 85,000 ton Soviet aircraft carrier Ulyanovsk but somewhat lighter than the 100,000 ton supercarriers of the US Navy.

Originally, the ship was unofficially designated as "Type 002" prior to the Shandong's completion. But after the latter ship was designated "Type 002", the observers later believed that the third carrier's designation is now "Type 003".





Overview

The carrier inherits the characteristic powerful anti air defenses and usage of grenade launchers as of the older Chinese aircraft carrier, albeit having two anti air weapons less than the Shandong.

The ship also comes with a durable drone that is equipped with a nuclear anti-ship missile.

When purchased, the ship comes equipped with J-31 strike fighters which carry torpedoes. These planes further supplement the ship's anti-submarine defenses, but can be replced with whatever strike fighter the player deems most comfortable.

Tactics

Playing as a Type 003

Just like with its predecessor, the ship has a strong anti air defense, allowing it to repel concentrated aircraft attacks and swarms missiles with considerable effect, but is itself able to throw a heavy blow with its aircraft. The ship can also confuse the enemy fleet, making them an easier target for allied ships. When fighting, it is advised to deploy two air units so as to maximize their use. The game's AI will automatically control any "idle" air unit.

When attacking, keeping a close contact with allies is a must. The ship is especially vulnerable to battleships and submarines. Although when targeted and provoked, the ship can use grenade launchers to intercept torpedoes and damage submarines.

Players can opt to choose the KA-58 Black Ghost for an additional layer of anti-submarine defense or simply use the pre-equipped WZ-19 CAIC helicopter for a faster detection of enemy ships.

Playing alongside a Type 003

Being the backbone of the fleet, the defense of aircraft carriers must be given prioritization. The ship can help intercept enemy aircraft and also weaken enemy ships, making them an easy target.

Destroyers and other surface ships provide additional anti air defense and relieve the problems imposed by incoming missiles.

Battleships can help in dealing with other surface ships, especially other battleships which will certainly be a threat to the ship.

Submarines also can help in dealing with other hostile surface ships and submarines.

Playing against a Type 003

A proper tactic should be utilized when fighting against this ship. Its aircraft can and will inflict heavy damage, so an opportunity is also necessary.

Battleships are in the best position in eliminating this ship. Although the ship can deal significant damage to surface ships, their high durability allows them to be able to survive long enough to badly damage or sink the ship, especially since shells cannot be intercepted by anti air defenses.

Submarines, however, will have to be extra careful when dealing with this ship. Not only can its grenade launchers damage submarines, but also the torpedoes on its aircraft. If the ship is escorted, then consider avoiding it altogether.

Suggested Armament Setup

The ship, with its flexible armaments setup, can be armed with various weapons that will furthermore improve the ship's performance. Below are some suggested weapons setup. But, bear in mind that these are just suggestions.

  • Strike Fighters: F-35 Lightning (for heavy damage) or F/A-XX (for a multipurpose aircraft).
  • Fighters: F-22 Raptor.
  • Helicopter: KA-58 Black Ghost (for better anti-submarine defense), SV-22 Osprey or WZ-19 CAIC (for better detection of enemy ships during the prelude of the match), or MUH-1 for a helicopter with high combat capabilities.
  • Anti Air defense (first slot): Anseq-3 (for players with the "hero" status), Sea RAM; all of which can be interchanged with slot no.2.
  • Anti Air defense (second slot): Anseq-3 (for players with the "hero" status), GibkaKashtan (for an effective elimination of missiles) or Type 1130 AA (30 mm) (for a balanced air defense); all of which can be interchanged with slot no.1.
  • Grenade Launchers: RUR-5B ASROC.

Advantages and Disadvantages

Advantages.

  • Exceptionally high durability, surpassing the Yamato's.
  • The second most maneuverable aircraft carrier in tier 3.
  • Comes equipped with two grenade launchers, allowing the ship to intercept torpedoes and damage submarines.
  • High anti air defense.

Disadvantages.

  • The ship's large dimensions make it an easy target, even at the distance.
  • The slowest carrier in tier 3.

Trivia

  • The ship originally had a durability of 299,000 but this was later increased to 318,500; effectively surpassing the Yamato in terms of durability.
    • The ship's durability was once again increased to 344,500 in the game's 0.45.2 update, released during June 7, 2021.
  • This ship is also the biggest troll from developer (Sergey), he posted a video with a Type 003 carrier deploying the PAK DA bomber, flying around and above it. Many people believed that Type 003 would have a bomber slot and its price will be increased in a future update, so they bought it. However, when the bombers came out with the RF Shtorm in update 0.45.7, players found out that there was no bomber on board the Type 003 and the price is still 12,000 gold. There is no refundable option later on, so it is a big sad for the ones who believed that and bought it.
    • This caused quite an uproar amongst the Modern Warships community members. With their expectations shattered, people began to demand additional action be done to satisfy this predicament. This situation was also memed and parodied by dozens of players.
  • The ship's helicopter amount was increased from 1 to 2 on Update 0.46.2, released on November 10, 2021.

إرسال تعليق

أحدث أقدم

Oyun haberleri

Abone Ol