-->

Modern Savaş Gemileri hava savunma kılavuzu

 

Yani, ilk seviye II geminizi satın aldınız ve üzerinde hangi uçaksavar savunmasını kullanacağınızdan emin değilsiniz. Sonradan pişman olacağınız bir yatırım yapmamak için AA çeşitlerinin avantajlarını, dezavantajlarını ve farklılıklarını anlatacağım.


Füze AA, oyundaki en iyi AA türü olarak kabul edilir. Güdümlüdür (yani hedefini takip eder), çok fazla hasar verir ve diğer tüm uçaksavar türlerinden daha erken (daha fazla menzil) etkinleşir. Sorunu yeniden doldurma ve mühimmatta yatıyor. Füze tipi uçaksavar savunmalarının çoğu tek atış yapar ve ardından yeniden doldurur, bu da çok kolay bir şekilde yenildikleri anlamına gelir. Birçoğunun yalnızca gelen bir füzeye odaklanması, yalnızca söz konusu füzeyi bloke etmesi ve yeniden yüklerken diğerlerinin geçmesine izin vermesi yardımcı olmuyor.

Bu tür savunmalar, bir filodaki tek bir uçağa odaklandıkları ve onları daha hızlı etkisiz hale getirebildikleri için uçaklarla savaşmak içindir. Ancak, uçak/helikopter fişekleri nedeniyle bu sistem eskimiştir ve uçaksavar füzesi artık uçaklar için en iyi karşı önlem değildir. Bu, sonunda füzelere karşı koymada en etkili oldukları anlamına gelir.

En iyi seviye II füze uçaksavar savunması

OSA-M . Birden fazla hedefe odaklanır ve çok fazla menzile ve hızlı yeniden yüklemeye sahiptir. 

En iyi seviye III füze uçaksavar savunması

Deniz RAM'i . Özeldir çünkü yeniden doldurmadan önce bir patlamada 2 füze atar, yeterli hasar verir ve hızlı bir yeniden yüklemeye sahiptir. 

En iyi kilitli seviye III füze uçaksavar savunması

RF Shtorm'un S-400'ü . Daha ayrıntılı bilgi için Shtorm, USS Enterprise ve CN Type 004'ü karşılaştıran makaleye bakın .

Makineli Tüfek AA

AA makineli tüfek, sürekli bir hasar akışı verdiği ve ateşlenemediği için uçaklarla savaşırken uygundur. Bununla birlikte, hasarı, rastgele (RNG) olan kaç merminin isabet ettiğine bağlıdır. Bu nedenle, genellikle füzeleri engelleyemez (çünkü hızları AA'ya daha az isabet şansı verir) ve toplulukta etkisiz olarak kabul edilir. Daha sonra ele alacağımız bazı istisnalar var. 

En iyi II. Kademe makineli tüfek uçaksavar savunması

RF Loon'un uçaksavar savunması dışında tüm II. seviye top tipi savunmalar eşit derecede vasattır. Makalenin ilerleyen kısımlarında bununla ilgili daha fazla bilgi.

En iyi 3. kademe makineli tüfek uçaksavar savunması

Palaş Diğer makineli tüfek hava savunmalarının aksine, bir uçaksavar füzesi ile aynı menzile sahiptir. Bu, daha hızlı harekete geçmesini, dolayısıyla hedefini vurmada daha yetkin olmasını sağlar. Özel yeteneği, otomatik top gibi gemilere de zarar verebilmesidir. Ne yazık ki, satın almak için 20. seviyeye ulaşmanız gerekecek.

Lazer AA

Lazer AA yalnızca bir nedenden dolayı özeldir: doğruluğu. Hedefi kusursuz bir şekilde takip eder ve her atışta isabet sağlar. Ancak, çok az hasar verir ve tıpkı diğer AA türleri gibi bunalır. Menzil gibi diğer açılardan AA makineli tüfeğe çok benzer. Uçaklara karşı koymada en iyisidir, ancak hedefini yok etmek için yeterli hasarı vermek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğu ve "mermileri" bazen hasar vermediği için füzelerle ilgili sorunlarla karşılaşır. Bu, AA'nın geliştiriciler tarafından kasıtlı olarak dengelenmesidir. 

En iyi tier II lazer AA

Kademe II'de lazer tipi AA yoktur. 

En iyi seviye III lazer AA

. _ Yalnızca ücretsiz savaş bileti ile elde edilebilir.

Hibrit AA

Hibrit tip uçaksavar, füze uçaksavarını ve uçaksavar silahını tek bir sistemde birleştirir. Her konuda uzman ama hiçbirinde usta değil. RF Lider gibi çok az uçaksavar yuvası olan gemiler için iyi .

En iyi seviye II hibrit uçaksavar savunması

Hiç yok.

En iyi seviye III hibrit uçaksavar savunması

Pantsir-ME . Gemilere zarar verebilen ve (bazen) hipersonik füzeleri durdurabilen Kashtan-M'nin yükseltilmiş bir versiyonu . Ayrıca otomatik topa benzer şekilde gemilere hasar verebilir.

Özel AA

Daha önce bahsedilen hava savunma türlerine ek olarak oyunda bazı özel uçaksavar sistemleri de bulunuyor. Bunlar kilitli silahlardır, yani yalnızca belirli gemilerde kullanılabilirler.

RF Loon'un AA'sı (“ UKU-9K-502-II (23 mm) ”) bir uçaksavar makineli tüfeğidir. Ancak, üç şeyden dolayı özeldir:

  1. Ateş etme şeklidir. Tıpkı bir Osprey topunun yapacağı gibi düşman füzelerine ateş eder. Bu onu çok doğru yapar.
  2. Menzil. 3,9 km ile oyundaki tüm AA'lar arasında en fazla menzile sahiptir. bu, isabetliliği ve hasarıyla birleştiğinde, onu her türlü füzeyi engellemek için mükemmel kılar. Evet, hipersonik olanlar bile. Bu test edildi, yoluna çıkan herhangi bir hipersonik füzeyi etkili bir şekilde engelleyebilir, Ancak, bir dezavantajı var…
  3. Yalnızca düşman mermisinden/uçaklarından 90 derecelik veya daha az bir açıda etkinleşir. Bu, etkinleşmesi için kendinizi düşmanla yüz yüze veya onlardan kaçarak konumlandırmanız gerektiği anlamına gelir. Oyunda çalışma becerisine de dayanan tek uçaksavar savunmasıdır. 

RF Shtorm'un uçaksavarları (" S-400 ") ve Amiral Gorshkov'un uçaksavarları (" 9K96 Redut ") normal füze tipi uçaksavar değildir. İki şeyden dolayı özeldirler:

  1. Etki alanı hasarı verirler, yani size ateş ettiklerinde yalnızca uçaklarınıza zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda uçak tabanlı füzelerinizi de yok ederler. Buna karşı koymak için parlamayı deneyin. 
  2. Sürekli ateşleri var. AA makineli tüfek gibi değil, ancak yeniden doldurmaları o kadar hızlı ki, temelde sürekli olarak her 0,6 saniyede bir 1 füze ateşliyorlar. Ayrıca çok fazla hasar verirler ve tüm AA füzeleri arasında en fazla menzile sahiptirler.

Çözüm

Bu, uçaksavar türleri listemizi sonlandırıyor. Peki, geminizde ne tür AA donatmalısınız?

Uçakla savaşmayı planlıyorsanız, makineli tüfek, lazer veya hibrit uçaksavar kullanın. Kendinizi füzelere karşı savunmayı planlıyorsanız, füze veya hibrit uçaksavar kullanın.

Bunu yapabilen gemilerde en iyi etkiyi elde etmek için birden çok uçaksavar türünü birleştirmeniz en iyisidir. Örneğin, çoklu uçaksavar modülü yuvalarına sahip RF Varyag, füze, makineli tüfek ve lazer uçaksavar türlerini birleştirebilir

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Oyun haberleri

Abone Ol